Wil je nog eens een keer die heerlijke gerechten proeven die er tijdens "Theemsstraat culinair" zijn gemaakt? Dat kan, hieronder de recepten:
Romige courgettesoep
Ingrediƫnten voor 4 personen
1 courgette, in blokjes (zonder schil)
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gehakt
1 el. tijm
1 l. groentebouillon
1 pakje roomkaas met kruiden (Boursin)
olijfolie
versgemalen peper
Hulpmiddelen: staafmixer
Bereidingswijze
Verhit in een soeppan wat olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en de courgette. Voeg de tijm toe en bak even mee. Voeg al roerende de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep +/- 10 minuten op een laag vuurtje koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de roomkaas toe en laat op laag vuur al roerende smelten. Maal op het laatst wat zwarte peper over de soep.
29 oktober 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten